Hataylı depremzededen 6 Şubat isyanı: Makyajlı güzel yollar yapıldı

6 Şubat depremlerinin ikinci yılında, Hatay’da düzenlenen anma etkinliğine katılmak isteyen Hataylıların anma noktasına yürümesi, polis barikatlarıyla uzun süre engellendi.

Yürümelerine izin verilmeyen binlerce kişinin önündeki engel, resmi anma programı bittikten sonra saat 05.00 sıralarında kaldırıldı.

“YIKILAN BİNALARIN ENKAZI KALKMADI”

Anmaya katılan vatandaşlar ve barikatlar nedeniyle anmaya katılamayan bir vatandaş ANKA Haber Ajansı’na konuştu.

Anmaya katılan vatandaş, “Sanki her an depremi yaşıyor gibiyiz. Şehrimizin hakkında görüntüleri görüyorsunuz, görünüyor zaten. Her taraf çamur, enkaz. Daha yıkılan binalar var enkazı kalkmadı. Daha kayıplarımız bulunmadı. Daha millet çadırda yaşıyor, konteynerde yaşıyor. Verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Diyorlar ki bize ‘Kızılay’ı görmedik diyorlar.’ Evet görmedik.”

3 gün boyunca yakınlarının enkaz altında kaldığını belirten bir başka vatandaş da “Ancak dördüncü gün ulaştık biz enkazlarımıza. 8 kişi kaybettik. 4 yeğenimi, 2 abimi, 2 de yeğenimi kaybettim. Çok mağduruz” dedi.

“ASFALT DAHA DÜN YAPILDI”

Kentte uzun süredir çukurlarla dolu ve kullanılamaz halde olan yolların bir gün içerisinde anmaya katılacak protokol için tamamen asfaltlanmasına tepki gösteren bir başka vatandaş da “Işıklandırma, asfalt dün yapıldı daha. Cumhurbaşkanımız gelecek diye” dedi.

“OTURACAK BİR SANDALYEM BİLE YOK”

25 yıldır yurt dışında yaşadıktan sonra Hatay’a dönen, ancak deprem sonrası İzmir’e yerleşen bir başka vatandaş da şunları söyledi:

“Benim annemin üstünde 8 daire gözüküyor da bir tane daire çıkıyor. O sekiz çocuğun hali ne olacak? Hiçbir yardım almadık ne yapacağız? Genelde Hatay’ın coğrafyası bu. Başvuruyoruz ret geliyor. Ben bu yaşta sonra bu ekonomide bu zamanda nereye gidebilirim? Ne yapabilirim? Sosyal güvencem yok. Yurt dışında 25 yıl kalmışım devletime para kazandırmışım elde var sıfır. Başımı sokacak yerim yok, gidecek yerim yok. Kendi memleketime yabancıyım, kendi doğduğum, büyüdüğüm şehirde yabancıyım. Ben gideceğim yarın kendi canımı anmak için ama oturacak bir sandalyem bile yok. Ama kimse çare üretmiyor. İnsan öldüğüne mi yansın, kaldığına mı yansın? Yani biz yaşayan bir ölüyüz.”

“ACIMIZI BİLE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YAŞAYAMIYORUZ”

Polis barikatları nedeniyle anma alanına alınmadığını ifade eden vatandaş da şu sözlerle duruma tepki gösterdi:

“Ben anma alanına alınmadım. Var mı böyle bir şey? Bizim ömrümüz, şehrimiz, hayatımız, umutlarımız yok oldu. Sevgili dünya yapabileceğiniz başka bir şey var mı? Ben bugün anma alanına alınmadım. Ben 35 yıldır bu ülkeye vergi ödeyen bir insanım. Ben bu alana alınmadım. Sevgili dostlar, güzel insanlar bugün anma yapıldı, makyajlı güzel yollar yapıldı ya biz çamur içinde yaşıyoruz. Bir her gün toz, pislik içinde yaşıyoruz. Bizim sağlığımızı düşünen bir ülke yok. Ben bu ülkeye vergi ödemişim; sağlığımı da geleceğimi de düşünmek zorunda. Ben bu anma alanına alınmadım. Herhalde teröristim. Çok doluyum. Ben 2 saattir eski işletmemin önünde ağlıyorum. Burası bu kadarmış, bu ülkenin istikrarı buymuş. Anma alanına alınmadım, yollar kapalıydı. Acımızı bile sağlıklı bir şekilde yaşayamıyoruz.”

Related Posts

Finlandiya’da orduya ait savaş uçağı düştü

Finlandiya Hava Kuvvetlerine ait bir savaş uçağı, Rovaniemi kentindeki askeri bir alana düştü, öncesinde pilot kendini güvenli şekilde fırlattı.

Plastik kelepçeli infaz! Kan donduran vahşetin detayları ortaya çıktı

Sivas’ta evlerinde elleri plastik kelepçeyle bağlanıp, boğazları kesilerek öldürülen Umutcan ve Melisa Şimşek kardeşlerin babaları Uğur Şimşek’ten 2020 yılından beri haber alınamadığı ortaya çıktı.

İsrail’in Gazze’de bir okula düzenlediği saldırıda çoğu çocuk 17 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki El-Bureyc Mülteci Kampında bir okula düzenlediği saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti.

Bursa’da balkondan düşen 6 yaşındaki çocuk yaralandı

Bursa’da 3 katlı apartmanın 1’inci katındaki balkondan düşen 6 yaşındaki çocuk yaralandı.

ABD’den Tayland sınırında faaliyet gösteren Myanmar’daki milis gruba yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı, Myanmar’ın Tayland sınırındaki “Sınır Muhafız Güçleri” (BGF) adlı milis gruba, “insan kaçakçılığı ve çevrim içi dolandırıcılık” yaptığı gerekçesiyle yaptırım uyguladı.

Mahkemeden Trump’a şok karar! Çok istediği düzenleme iptal oldu

ABD’de bir temyiz mahkemesi, Başkan Donald Trump yönetiminin yüz binlerce göçmenin geçici yasal statüsünü iptal etme talebini kabul etmedi. ABD’de yayın yapan Newsweek dergisinin haberine göre, Boston 1. Temyiz Mahkemesi, göçmen hakları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir