Bir çağın sonu: Direksiyon değişiyor

Mersedes-Benz Direksiyon Sisteminde Devrim Yaratıyor

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, sürüş deneyimini kökten değiştirecek yeni bir teknolojiye geçiş yapıyor. Firmanın, dünya otomotiv endüstrisinde bir devrim yaratacak steer-by-wire sistemi ile ilgili çalışmaları dikkat çekiyor. Bu yenilik, direksiyon sistemlerinin geleceğini tamamen değiştirecek nitelikte.

MEKANİKTEN ELEKTRONİĞE GEÇİŞ

Mercedes-Benz’in geliştirdiği steer-by-wire teknolojisi, geleneksel direksiyon sistemlerinde bulunan fiziksel bağlantıları tamamen ortadan kaldırıyor. Bu sistem sayesinde sürücünün kontrolleri, artık mekanik değil elektronik sinyaller aracılığıyla tekerleklere iletiliyor. Bu radikal değişim ilk olarak yenilenen EQS modelinde yer alacak ve daha sonra S Serisi ve diğer modellere de entegre edilecek.

TEKNOLOJİ VE TASARIMDA YENİLİKLER

Yeni direksiyon sistemi ile birlikte klasik yuvarlak direksiyon simidi tarih oluyor. Onun yerine, daha modern ve işlevsel bir lövye tipi tasarım geliyor. Bu tasarım, sürücülere dijital göstergeleri daha rahat görebilmeleri için ekstra alan sağlarken, araca binip inerken de kolaylık sağlıyor.

KONFOR VE MANEVRA KABİLİYETİNDE ARTIŞ

Mercedes yetkilileri, steer-by-wire sisteminin teknoloji yanında konfor açısından da önemli avantajlar sunacağını belirtiyor. Sistem, özellikle uzun yolculuklarda daha yumuşak direksiyon tepkileri sağlarken, dar alanlarda manevra kabiliyetini belirgin şekilde artırıyor.

2026’DA TÜM MODELLERDE YER ALACAK

Mercedes-Benz, steer-by-wire sisteminin 2026 yılı itibarıyla tüm modellerine entegre edilmesini hedefliyor. Bir milyon kilometreden fazla test edilen sistem, güvenlik açısından da başarılı bir performans sergiliyor. Otomotiv endüstrisindeki bu devrim niteliğindeki gelişme, sürücülerin alışkanlıklarını değiştirmeye hazırlanıyor.

Related Posts

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı şampiyonada dereceye giren sporculara ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

Çamurdan çıkan mucize! Elektrik üretiyor! Dünyayı sarsan gelişme

ABD’nin Oregon eyaleti kıyılarındaki çamur düzlüklerinde bulunan yeni bir bakteri türü, bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Candidatus Electrothrix Yaqonensis olarak adlandırılan bu mikroorganizma, gövdesi boyunca elektrik iletebilme yeteneğiyle …

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Uzay aracı 53 yıl sonra düşüyor: Türkiye de risk altında

Soğuk savaş döneminden kalma Sovyet uzay aracının 53 yıl sonra Dünya’ya düşmesi bekleniyor. Atmosfere girerek yanması beklenen aracın düşebileceği yerler arasında Türkiye de var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir