Çin, Uzay İstasyonu’na yeni taykonot ekibini yolladı

Çin’in Shenzhou-20 Uzay Aracı Yola Çıktı

Çin’in Shenzhou-20 mürettebatlı uzay aracı, Pekin saatiyle 17.17’de ‘Uzun Yürüyüş-2F’ roketiyle başarılı bir şekilde fırlatıldı. Uzay aracında bulunan taykonotlar Chen Dong, Chen Zhongrui ve Wang Jie, üç kişilik bir ekip oluşturuyor.

Yaklaşık 6 saat 30 dakika sürecek olan yolculuğun sonunda Shenzhou-20’nin, Çin Uzay İstasyonu’nun çekirdek modülü Tianhe’ye otomatik olarak kenetlenmesi bekleniyor. Mürettebat, görev süresi boyunca Tianzhou-9 kargo uzay aracını ve sonrasında fırlatılacak Shenzhou-21 mürettebatlı uzay aracını karşılayacak.

Shenzhou-19 mürettebatının, Shenzhou-20 mürettebatına uzay istasyonunda görev devir teslimi yapmasının ardından 29 Nisan’da Dünya’ya geri dönmesi planlanıyor. Shenzhou-20 mürettebatının ise görevlerini tamamlayıp ekim ayında Dünya’ya geri dönmesi bekleniyor.

Related Posts

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı şampiyonada dereceye giren sporculara ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

Çamurdan çıkan mucize! Elektrik üretiyor! Dünyayı sarsan gelişme

ABD’nin Oregon eyaleti kıyılarındaki çamur düzlüklerinde bulunan yeni bir bakteri türü, bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Candidatus Electrothrix Yaqonensis olarak adlandırılan bu mikroorganizma, gövdesi boyunca elektrik iletebilme yeteneğiyle …

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Uzay aracı 53 yıl sonra düşüyor: Türkiye de risk altında

Soğuk savaş döneminden kalma Sovyet uzay aracının 53 yıl sonra Dünya’ya düşmesi bekleniyor. Atmosfere girerek yanması beklenen aracın düşebileceği yerler arasında Türkiye de var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir