KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar TEKNOFEST KKTC’de

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar, eşi Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile TEKNOFEST KKTC’de bulunan stantları gezdi. Alanı inceleyen Bayraktar, DHA’ya TEKNOFEST KKTC’yi ve Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki başarısını değerlendirdi. Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise kadın istihdamındaki gelişmeleri ve KADEM standında yer alan ‘İnovasyonda Kadın’ projesini anlattı.

BAYRAKTAR: TEKNOFEST BÜYÜK BİR COŞKUYLA BAŞLADI

TEKNOFEST’in büyük bir coşkuyla kapılarını açtığını belirten Bayraktar, “İkinci gün de benzer şekilde devam ediyor. Sabahın erken saatleri trafik açısından çok daha olumlu bir festival deneyimi yaşatacağını değerlendiriyorum. Tüm dost ve kardeş coğrafyaları, tüm milletimizi TEKNOFEST’e bekliyoruz. Sabahın erken saatleri çok daha uygun” diye konuştu.

‘TEKNOLOJİ GELİŞTİRMEK ULUSLAR İÇİN BİR VAROLUŞ MESELESİ’

Uluslar için teknoloji bilmenin okuma yazma bilmek gibi olduğunu aktaran Bayraktar, “TEKNOFEST volkanik bir patlama gibi milletimizle birlikte bir kimyasal reaksiyon oluşturdu. Dünyanın en iyisini geliştirebilirsin, sen de başarabilirsin duygusunu aşılamak maksadıyla yapılıyor. Kendileriyle gurur duymaları için kendi eserleri ile bu maksatla yapılıyor” dedi.

‘ÖNÜMÜZDE İSTANBUL VAR’

Bir sonraki TEKNOFEST’in İstanbul’da yapılacağını söyleyen Bayraktar, “Muhteşem bir coşkuyla devam ediyor. Önümüzde İstanbul var. Ondan sonraki yılı henüz düşünmedik ama Anadolu geliyor. Bakalım neresi olacak?” ifadelerini kullandı.

‘DÜNYAYA DAMGA VURACAK ESERLER ÇIKSIN DİYE BU FESTİVALİ YAPIYORUZ’

Türkiye’nin savunma sanayii alanında gerçekleştirdiği gelişmelere değinen Bayraktar, “TEKNOFEST bunun için yapılıyor. Teknolojinin tüm diğer ve sivil alanlarını da saracak şekilde gelişmesini hedefliyoruz. Dönüşmesini hedefliyoruz. TEKNOFEST bunun için yapılıyor. Savunma sanayii de çok büyük bir dönüşümü tamamladı ama teknolojinin tüm diğer isimli alanları var. Bunlar üzerine dünyaya damgasını vuracak eserler çıksın diye biz bu festivali düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

SÜMEYYE ERDOĞAN BAYRAKTAR: 5-10 YIL İÇİNDE ÇOK FARKLI BİR MANZARA GÖRECEĞİZ

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, geleneksel olarak mühendislik alanlarının daha çok erkeklerin tercih ettiği alanlar olduğuna dikkat çekerek, kadınların da bu alanda başarılı olabileceğini belirtti. “Bugüne göre 5-10 yıl içinde çok farklı bir manzara göreceğiz” dedi.

‘KADINLARIN ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERİ TANITIYORUZ’

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM olarak kadınları inovasyonda desteklediklerini ve ürettikleri ürünleri tanıttıklarını dile getirdi. “Kadınların neler yapabileceğini göstererek ilham oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Related Posts

Trump’ın yeni tarife tehdidi yatırımcıları endişelendirdi: Küreselde satış dalgası başladı!

ABD Başkanı Trump’ın tarife ertelemesini 1 Ağustos’a uzatmasının ardından BRICS yanlısı ülkelere yüzde 10 vergi uygulayacağını açıklaması, küresel risk iştahını sert şekilde düşürdü. ABD ile AB ve Japonya arasındaki ticari belirsizlikler sürerken, Avrupa ve Asya borsalarında satışlar hız kazandı. Gözler Fed’in faiz kararlarına ve ABD’nin yeni ticaret mektuplarına çevrildi.

Rekabet Kurumu Başkanı Küle’den ‘Spotify’ açıklaması!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Spotify hakkında başlattıkları incelemenin, kültürel üretimin adil koşullarda sürdürülebilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Amacımız, müzik sektöründe adil rekabetin sağlanması, içerik üreticilerinin eşit koşullarda faaliyet gösterebilmesi ve kültürel çeşitliliğin dijital ortamda korunması” ifadesini kullandı.

Kurlar baskılandı: İhracatçı deri devi 429 milyon borçla konkordato istedi

halktv.com.tr/ÖZEL Ekonomide yaşanan kriz, firmaları sarsmaya devam ediyor. Bir çok firma, yaşadıkları mali darboğazı aşamayınca mahkemenin yolunu tutuyor. Bir çok firma, konkordato talebinde bulunuyor. Anılan firmalar listesine son eklenen ise …

Akaryakıtta ÖTV artışının temmuz enflasyonuna etkisi ne kadar olacak?

3 Temmuz’da ÖTV ile birlikte benzine 2,26 TL, motorine 2,12 TL, LPG’ye ise 97 kuruşluk zam gelmesinin temmuz ayı enflasyonuna yüzde 0,14 puanlık bir etkisi olacağı hesaplandı.

Sermaye kesimi çıraklıkta ısrarlı: MÜSİAD Başkanı açıkladı: İngiltere modelini getirecekler

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Burhan Özdemir, AA Finans Masası’nda ekonomi gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz politikasına ilişkin konuşan Özdemir …

SGK uzmanı açıkladı: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Temmuz zammı sonrası asgari ücrette ara artış beklentisi gündemdeki yerini koruyor. Hükümet kanadından net bir açıklama gelmezken, SGK uzmanları değerlendirmelerde bulunuyor. Gözler yapılacak olası açıklamalara çevrildi.