ABD’de katliam yapan Robert Card hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

ABD, bir kez daha silahlı saldırıyla sarsıldı. Maine polisi, Leviston kentinde Robert Card isimli bir kişinin silahlı saldırı düzenlediğini duyurdu. Card’ın ABD Ordusu’nda çavuş olduğu, 2002 yılından beri orduya hizmet verdiği ve daha önce yurt dışında görev yapmış bir tedarik uzmanı olarak çalıştığı belirtildi.

Konuyla ilgili ABD Başkanı Biden’ı bilgilendirdiğini ifade eden Maine Valisi Janet Mills, 3 ayrı bölgede insanların üzerine ateş açan Card hakkında, “Maine’deki saldırılarda 18 kişi öldü ve 13 kişi yaralandı. Maine için karanlık bir gün…. Ruh sağlığı profesyonelleri dahil olmak üzere olayı aydınlatmak için tüm devlet kaynaklarını kullanıyoruz.” ifadesini kullandı.

CİNAYET SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Reuters’ta yer alan habere göre, Maine eyalet polisi ise yaptığı açıklamada, Robert Card için tutuklama emri verildiğini, Card’ın akıl sağlığına ilişkin araştırma yapıldığını ve yapılan soruşturmanın bir cinayet soruşturması olduğunu duyurdu.

BİDEN: ANLAMSIZ TRAJİK TOPLU KATLİAM

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, Maine eyaletinin Lewiston kentinde 18 kişinin vurularak öldürüldüğü “bir başka anlamsız ve trajik toplu katliamın” ardından ulusun yas tuttuğunu söyledi ve Kongre’deki Cumhuriyetçileri daha güçlü silah yasalarının çıkarılmasına yardımcı olmaya çağırdı.

Biden, “Şu anda çok fazla sayıda Amerikalı’nın ailesinden biri silah şiddeti sonucu hayatını kaybetti ya da yaralandı. Bu normal değil ve bunu kabul edemeyiz” ifadesini kullandı.

Auburn Belediye Başkanı Jason Levesque, olay nedeniyle okulların tatil edildiğini, yetkililerin Lewiston’daki silahlı saldırının şüphelisini aradığını açıklamıştı.  Androscoggin İlçesi Şerif Ofisi, şüphelinin, elindeki tüfekle ateş eder pozisyonda görüntülendiği iki fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak, kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması için çevre sakinlerini yardıma çağırmıştı.

Güvenlik kamerası kayıtlarında kahverengi mont ve siyah pantolonlu zanlının, elinde uzun namlulu bir silahla insanları hedef aldığı görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir