Apple, hatasını tekrarlamayacak | iPhone 16 serisinin işlemcisi belli oldu!

Her yıl düzenlediği etkinlikler ile ve tanıttığı cihazlar ile kullanıcıları daha da kendine bağlamayı başaran Apple, bu sene son yıllarda yaptığı hatayı düzeltecek gibi duruyor. Hatırlarsanız iPhone 15 serisinde A16 Bionic ve A17 Pro olmak üzere iki farklı işlemci bulunuyordu. Şimdi ortaya çıkan sızıntılara göre iPhone 16 serisinde yalnızca A18 işlemci kullanılacak. İşte detaylar…

iPhone 16 serisi A18 işlemci ile gelecek

iPhone 14 ve iPhone 15 serisinde Pro ve Pro Max modelleri en yeni işlemciler ile gelirken, standart ve Plus modelleri bir önceki serinin işlemcisinden güç alıyordu. Ortaya çıkan son sızıntılara göre Apple, bu sene aynı döngüyü tekrarlamayacak. İddialara baktığımızda iPhone 16 serisinde bulunan dört cihazın da tanıtılacak en yeni A18 işlemciden gücünü alması bekleniyor.

Apple’da keşfedilen koda göre iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, ve iPhone 16 Pro Max, A18 işlemci ile gelecek. Fakat belki farklılık olması açısından Apple, iPhone 16 ve Plus’ta kullanılmak üzere A18 ve iPhone 16 Pro, Pro Max’te kullanılmak üzere A18 Pro tarzında iki model tanıtabilir.

Apple’ın bunu yapmasının en önemli sebebi A18 ve iPhone 16 ile birlikte yayınlanacak Apple Intelligence özellikleri olabilir. Eğer firma Pro olmayan modellerde A17 işlemciyi tercih ederse, yalnızca 16 Pro ve 16 Pro Max bu yapay zeka özelliklerinden yararlanacaktı.

Önceki sızıntılara da bakacak olursak teknoloji devi bu seride daha büyük ekran, genişletilmiş RAM kapasitesi, geliştirilmiş ultra geniş açılı kamera, daha iyi mikrofon, daha büyük batarya, ve daha parlak ve verimli OLED ekran gibi özellikler sunacak.

Peki ya siz iPhone 16 serisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir