Bu 2 Altcoin Dev Ortaklıklara İmza Attı: Fiyatlar Hareketlendi!

Shopify, Minecraft ve Reddit, belirli kullanıcı türlerini tanımlamak için World ID’yi kullanmaya başlayacak. Böylece, Sam Altman’ın retina taramalı küresi World ID 2.0 ile daha kullanışlı hale gelecek. Bir diğer tarafta Ziliqa, sektörün önde gelenlerinden Google Cloud ile işbirliğine gittiğini açıkladı. Gelişmeler ilgili altcoin fiyatları için pozitif etki yarattı.

Worldcoin büyük bir genişlemeyi açıkladı, altcoin zıpladı!

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın kurduğu kripto girişimi Worldcoin, Çarşamba günü önemli bir işbirliğini duyurdu. Worldcoin, göz tarama kimlik platformunda büyük teknoloji firmalarıyla entegrasyonlar ve World ID “dijital pasaport” için yeni bir çok seviyeli doğrulama sistemi de dahil olmak üzere büyük bir genişlemeyi açıkladı. Worldcoin’in arkasındaki şirket olan Tools for Humanity’nin ürün müdürü Tiago Sada, verdiği bir röportajda World ID 2.0’ın protokol için “beyaz kağıtta orijinal olarak ortaya konan fikirleri” “geliştiricilerden duyduğumuz geri bildirimlerle” birleştiren “anıtsal bir yükseltme” olduğunu söyledi.

Sada, Worldcoin’in Singapur ve Meksika’daki kişilik kanıtı hizmetine yerinde katılım sunmaya başlayacağını belirtti. Ayrıca Shopify, Mercado Libre, Minecraft, Reddit ve Telegram dahil olmak üzere kullanıcıların World ID kullanarak oturum açmalarına izin vermeye başlayacak birkaç şirketin adını verdi. Tools for Humanity’nin yaptığı açıklamada, 2.0 güncellemesinin bu yeni ortaklara “online ortamda botlar ve doğrulanmış insanlar arasında ayrım yapmayı kolaylaştırarak” yardımcı olacağı belirtildi.

Haberin ardından altcoin fiyatı kırmızı bölgeden yeşil bölgeye zıpladı. WLD, gün içinde 2,3 dolar seviyesine işlem görürken gelişmeyle birlikte 2,53 dolara fırladı. Token, daha sonra hafif irtifa kaybetse de yeşil bölgede işlem görmeye devam ediyor. Piyasanın genel olarak düşüşte olduğu bir dönemde token yaklaşık %2 yeşilde ilerliyor.

WLD günlük fiyat grafiği. Kaynak: CoinMarketCap

Ziliqa, Google Clood ile işbirliğine gidiyor!

Bir diğer tarafta ise Ziliqa önemli bir ortaklık duyurdu. Altcoin projesi, sektörün önde gelenlerinden Google Cloud ile işbirliğine gittiğini açıkladı. Zilliqa, yüksek verim sunmak üzere tasarlanmış halka açık, izinsiz bir Blockchain. Proje, saniyede binlerce işlemi tamamlama kabiliyetine sahip. Katman-2 ölçeklendirme çözümü olarak parçalama kullanarak Blockchain ölçek ve hız sorununu çözmeyi amaçlıyor. Platform, birçok merkezi olmayan uygulamaya ev sahipliği yapıyor. Blockchain araştırmacısı ve muhabiri House of Chimera gelişmeyi şu şekilde duyurdu:

Zilliqa 2.0: Google Cloud Entegrasyonu ve Hibrit Konsensüs Mekanizması ile Blockchain Teknolojisindeki Gelişmeler

  • Zilliqa 2.0 gelişmiş esneklik, daha yüksek işlem hacmi ve maliyet verimliliği vaat ediyor.
  • Google Cloud, ağ hizmetleri ve işlem kayıtlarının tutulması için çok önemli olan bir SSN’ye ev sahipliği yapacak.
  • İşlem doğrulamasında doğrudan rol oynayan SSN’ler ile Proof-of-Stake (PoS) konsensüsünün benimsenmesi.

Bu haber altcoin fiyatı için bir miktar katalizör oldu. ZIL fiyatı kırmızı bölgenin dışına çıkamasa da kayıplarının bir kısmını telafi etti. Token, düştüğü 0,02243 dolardan 0,0233 dolara doğru ilerledi.

ZIL günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir