Cezayir-Türk tekstil kompleksi Tayal, Fransa’ya açılıyor

Tayal CEO’su Tarık Elkerbiçer, Cezayir’in Horizons gazetesine yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki temmuz ayı sonunda ilk Made in Cezayir ürünümüzü bir Fransız markası adına Fransa’ya ihraç edeceğiz” dedi.

Tayal, 2023 yılında 10 milyonu ihracattan olmak üzere 65 milyon euro ciro elde etti. CEO’suna göre tekstil kompleksi artık Mağrip ve Orta Doğu’nun yanı sıra Afrika kıtasındaki pazarlarını da geliştirmeyi hedefliyor.

Elkerbiçer, 2024-2025 için “İhracatımızı güçlendirmek için çalışıyoruz. Afrika kıtasının ihtiyaçlarının karşılanması konusunda Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Bölgesi’nden beklentilerimiz yüksek. Serbest ticaret anlaşması sayesinde Arap bölgesindeki pazarı da geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Devasa kompleks şu anda 3 binden fazla kişiyi istihdam ediyor. Pamuk ipliğinden hazır giyime kadar dikey entegre bir üretim zincirine sahip olup, ürünlerinin yüzde 70’ini ihracata ayırmaktadır. Türk şirketi Intertay ile halka açık şirketler C&H, Texalg ve Madar Holding arasındaki Cezayir-Türk ortak şirketi, 870 milyon doların üzerinde yatırımla 2020 yılında kuruldu.

Tayal kompleksi iplik, denim (kot yapımında kullanılan), denim olmayan kumaşlar, örme kumaşlar ve bitmiş ürünler üretiyor ve pazarlıyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir