Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın “Robotaxi” Başvurusu Reddedildi, Ancak Süreç Devam Ediyor

Tesla, “Robotaxi” terimini “kara taşıtları; elektrikli taşıtlar, özellikle otomobiller ve bunlara ait yapısal parçalar” kapsamında tescil ettirmek istedi ancak USPTO bu başvuruyu reddetti. Techcrunch’un haberine göre, Patent ve Marka Ofisi, “Robotaxi” teriminin piyasada yaygın bir şekilde kullanıldığını ve ayırt edici özellik taşımadığını belirtti. Ayrıca, diğer şirketlerin de benzer amaçlarla bu terimi kullandığını vurgulayarak, “Robotaxi”nin genel bir nitelik kazandığını ifade etti.

Başvuru reddedilmiş olsa da Tesla’nın sürecin sona erdiği anlamına gelmiyor. Şirketin üç ay içinde itiraz hakkı bulunuyor. Tesla, itirazda markanın özgün bir şekilde kullanıldığını kanıtlamak için detaylı belgeler, tanıtım materyalleri ve rakip şirketlerin benzer ifadeleri nasıl kullandığına dair örnekler sunabilir.

İkinci bir başvuru süreci ise hala devam ediyor. “Robotaxi” markasının ulaşım hizmetleri kapsamında kullanılmasıyla ilgili yapılan bu başvuru, henüz bir karara bağlanmış değil. Aynı zamanda Tesla’nın “Cybercab” başvuruları da diğer şirketlerin benzer markalar için tescil girişimleri nedeniyle geçici olarak durduruldu.

Tesla, “Robotaxi” ve “Cybercab” markaları için yaptığı başvuruları, yeni tanıttığı otonom elektrikli araç modeli Cybercab ile aynı gün gerçekleştirmişti. Şirket, bu aracı otonom yolculuk paylaşım hizmetlerinde kullanmayı hedefliyor. Ayrıca, Tesla’nın “Robobus” başvurusu da halen USPTO tarafından incelenmeye devam ediyor ve otonom taşımacılık projeleriyle ilgili olduğu düşünülüyor.

Related Posts

Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı şampiyonada dereceye giren sporculara ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

Çamurdan çıkan mucize! Elektrik üretiyor! Dünyayı sarsan gelişme

ABD’nin Oregon eyaleti kıyılarındaki çamur düzlüklerinde bulunan yeni bir bakteri türü, bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Candidatus Electrothrix Yaqonensis olarak adlandırılan bu mikroorganizma, gövdesi boyunca elektrik iletebilme yeteneğiyle …

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Uzay aracı 53 yıl sonra düşüyor: Türkiye de risk altında

Soğuk savaş döneminden kalma Sovyet uzay aracının 53 yıl sonra Dünya’ya düşmesi bekleniyor. Atmosfere girerek yanması beklenen aracın düşebileceği yerler arasında Türkiye de var.

Akıllı dikiş devrimi! Enfeksiyonlara karşı erken uyarı

Tıp dünyasında devrim niteliğinde bir gelişme yaşanıyor. Akıllı dikişler, cerrahi operasyonlar sonrası enfeksiyonları ve diğer komplikasyonları anında tespit ederek hastaların iyileşme süreçlerini hızlandırmayı vaat etti. Geleneksel dikiş …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir