Güçlü kadın için 200 milyon euro fon

L’Oréal, Türkiye’deki STK’ları Desteklemeye Devam Ediyor

Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları, L’Oréal’in küresel dayanışma fonlarına başvurarak destek alma fırsatına sahip. L’Oréal Türkiye, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık konularında projeleri olan tüm Türk STK’ların bu fonlardan yararlanması için çağrıda bulundu.

L’Oréal, çevresel sürdürülebilirlikten toplumsal eşitliğe kadar geniş bir yelpazedeki fonlarıyla dünya genelindeki sosyal girişimleri ve STK’ları destekliyor. Kadınların güçlenmesinden iklim krizine, doğanın yenilenmesinden döngüsel ekonomiye kadar pek çok alanda somut çözümler sunan bu fonlar, toplumsal ihtiyaçlara odaklanıyor.

L’Oréal Kadınların Güçlendirilmesi Fonu, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, yoksulluk ve eğitime erişim gibi konularda kadınlara destek sağlıyor. Bugüne kadar 2,5 milyon kadın ve kız çocuğuna ulaşarak 420 kuruluşa destek sağlayan fon, 2023 yılında 1,3 milyon kadına doğrudan katkı sağladı.

L’Oréal İklim Krizi Fonu ise sel, kasırga, sıcak hava dalgası ve kuraklık gibi afetlerden etkilenen topluluklara yönelik çalışıyor. 2023-2024 döneminde 10 ülkede 620 binden fazla kişiye ulaşan fon, afet öncesi hazırlık ve acil müdahale süreçlerinde devreye giriyor.

STK’lara Duyarlılık

L’Oréal, kadınların güçlenmesi ve çevrenin korunması amaçlı projeleri destekleyerek Türkiye’deki STK’ları bu fonlardan faydalanmaya teşvik ediyor. L’Oréal Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Etkileşim Direktörü & Ülke Sürdürülebilirlik Lideri İrem Karaoda, Türkiye’den sadece iki STK’nın bu fonlardan yararlandığını belirterek, “Kadınların güçlenmesi ve fırsat eşitliği sağlanması için dünyada atılması gereken adımlar var. Bu yolda şirket olarak projelerimiz ve iş birliklerimizle sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” dedi.

L’Oréal Grup, sosyal girişimleri ve STKları destekleyerek ortak sorumluluk bilinciyle hareket ediyor. L’Oréal’in hedefi, Türkiye’den daha fazla STK ve sosyal girişimin bu fonlardan yararlanarak projelerine destek olmalarını sağlamak.

Eşitlik Laboratuvarı Kuruluyor

Sabancı Vakfı, toplumsal cinsiyet eşitliğini bilimsel temelde desteklemek amacıyla Sabancı Üniversitesi bünyesinde bir Eşitlik Laboratuvarı kuruyor. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, vakfın çalışmalarını nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sosyal yaşama katılım temaları altında birleştireceklerini söyledi.

Güler Sabancı, “Uluslararası kuruluşların raporlarına göre, filantropinin geleceği açısından iklim değişikliği ve çevresel sorunlar ön planda. İklim aciliyeti ve afetler, eşitsizlikleri artırıp derinleştiriyor. Bu nedenle stratejimizi iklim değişikliği ve afetlerle mücadeleye odaklayarak Guinness’i güçlendirme kararı aldık” diye ekledi.

Sosyal meselelerde ilerleme kaydetmek için güvenilir veriye ihtiyaç duyulduğunu belirten Sabancı, bilime ve akademik araştırmalara dayalı çalışmaların önemine vurgu yaptı. Sabancı Vakfı, Sabancı Üniversitesi bünyesinde kurulacak Eşitlik Laboratuvarı ile eşitlik iddialarını bilimsel verilerle desteklemeyi amaçlıyor.

Related Posts

İşte sefaletin tablosu! Açlık sınırı asgari ücretin neredeyse iki katına çıktı

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun yaptığı Nisan ayı araştırmasına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 26 bin 178 liraya, yoksulluk sınırı 79 bin 413 liraya yükseldi. Bu oran ise asgari ücretin neredeyse iki katı oldu

Tekirdağ’da yerli buğday çeşidi “NKÜ Paşaeli” tescillendi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi akademisyenlerinin 12 yıl süren ıslah çalışmaları sonucu geliştirdiği yeni buğday çeşidi “NKÜ Paşaeli” Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğünce tescillendi.

TİM İhracat Talep Endeksi martta azaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi, martta aylık bazda yüzde 1,3 azalışla 99’a gerildi.

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik) bu sene 7 milyar 500 milyon lira net ciro ve 35 milyon dolar ihracat hedeflediği bildirildi.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir