İsmail Saymaz: MHP’li vekilin TBMM kartı insan kaçakçılığında mı kullanıldı?

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, MHP İstanbul il yönetim kurulu üyesi olan Güven Adıgüzel’in Yunanistan’a iltica eden oğlu Cihanay Adıgüzel ve Türkiye’deki kardeşi Tunahan Adıgüzel’in gerçekleştirdiği insan kaçakçılığını irdelediği bugünkü yazısında önemli detaylara dikkati çekti.

Saymaz’ın aktardığına göre, kaçakçılıktan elde edilen 14 bin Euro’dan 5 bin Euro MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Nafiz Küçük’e veriliyor. Nafiz Küçük, şu an MHP Gümüşhane Milletvekili olan kardeşi Musa Küçük’ün milletvekili kartını BMV marka aracında kullanıyor. Çakarın da bulunduğu söz konusu araçla insan kaçakçılığı yapıldığı iddiası var.

Musa Küçük: Ama çocuklarını, duyuyorduk, kurtarmaya çalışıyordu

Musa Küçük, söz konusu iddiayla ilgili olarak, “İhtimal vermiyorum onun ağabeyim olacağına. Mümkünü yok. Kayıtlar, her şey ortaya çıkacak. Para alışverişi olmaz ama Güven Adıgüzel’le partide beraber yöneticilik yaptılar uzun yıllar. Adıgüzel’in bu işlerde olacağını tahmin etmiyorum. Ama çocuklarını, duyuyorduk, kurtarmaya çalışıyordu” dedi.

Nazif Küçük: Yok, öyle bir şey. Para mara almadım

Nafiz Küçük de 5 bin Euro aldığı iddiasını reddetti, 28 Mayıs’ta Çanakkale’ye gitmediğini ileri sürdü. Nazif Küçük, “Yok, öyle bir şey. Para mara almadım. Bizi arkasına almak için telefonda, para isteyen ve tehdit edenlere öyle bir şeyler zırvalamış” ifadelerini kullandı.

Güven Adıgüzel: Hepsi düzmece. örgüt bu işi tezgahladı

Güven Adıgüzel ise Çanakkale’ye gitmedim” diyen Nafiz Küçük’ü yalanladı; o gün oğlu Tunahan ve arkadaşları gözaltına alınınca Nafiz Küçük’e ait, milletvekili kartının bulunduğu araçla Çanakkale’ye gittiklerini söylüyor. Güven Adıgüzel, 14 bin Euro ve meclis arabası iddiası için “Hepsi düzmece. Örgüt bu işi tezgahladı” dedi. Güven Adıgüzel, Yunanistan’daki oğlunun kendi siyasi kimli nedeniyle kullanıldığını ifade etti.

Saymaz elindeki ses kayıtlarını şöyle aktardı:

Konuşan kişi, Atina’ya iltica eden Cihanay Adıgüzel.

Adıgüzel, babası Güven’le konuşuyor.

Bir adrese 14 bin Euro bırakıldığını söylüyor. Bu paranın 5 bin Eurosu’nun ‘Nafiz abi’ adlı kişiye verilmesini belirterek, şunları söylüyor:

“İstersen hepsini yanında al baba, sende kalsın. 5 bin Euro’sunu verirsin Nafiz abiye, gerisi bizim.”

Cihanay Adıgüzel, babasına “Hemen çıkıyor musunuz? Çok iyi olur ya baba” diyor.

Yunanistan’dan gelen tekneden inecek yolcuyu alıp getirmeyi kastediyor.

Babası yola çıktıktan sonra Adıgüzel, kardeşi Tunahan’ı arıyor.

Aralarındaki diyalog şöyle:

Cihanay: Ne yaptınız?

Tunahan: İyi, babamlar çıkmış mı?

Cihanay: Babamlar şimdi çıkıyorlar.

Tunahan: Yetişecekler o zaman.

Cihanay: Yetişirler mi sence? Üç-dört saate yetişemezler mi?

Tunahan: Yetişirler gibi duruyor. Basarlarsa yetişirler.

Cihanay: Şeyle geliyorlar ya, bizim meclis arabasıyla, reisin çakarlar-makarlar, nasıl yetişemiyorlar abi? Yetişirler her türlü. Zaten 7.30-8’de geliyor tekne.

Cihanay Adıgüzel, yolcuları babasının alacağından bahsederek, şöyle devam ediyor:

“Babam iniyor ya yolcuyu almak için. Babamla birlikte in, üç araba, yolcuları bırak. Babam alsın şeyi, Nafız abi, kadınla çocukları alsın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir