Marmaris’te “İsteyince oluyor” dedirten ucuz restoranın sırrı

Kenan GÜRBÜZ

Türkiye günlerdir Bodrum, Çeşme, Marmaris gibi popüler turizm mekanlarındaki yemek fiyatlarının yüksekliği ve Yunan adalarındaki fiyatların düşüklüğü tartışırken, Marmaris’te 30 yıldır faaliyet gösteren bir lokantanın önünde yerli turistler ve vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyorlar.

Turizm merkezlerinde yemek fiyatlarının tartışıldığı bir dönemde Marmaris’te tatil yapan turistlerin şaşkınlıklarını ifade ederek “Şaka gibi. Marmaris’te 3 çeşit etli yemeği 90 TL’ye yedik” paylaşımlarından yola çıkarak, Marmaris’te 30 yıldır esnaflık yapan, Hacı’nın Yeri Yiğit Lokantası’na gittik. Yaşanan ilgiyi ve fiyatları yerinde gözlemledik.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR

Marmaris’teki Hacı’nın Yeri -Yiğit Lokantası’na ne zaman giderseniz gidin, yemek almak için sırada bekleyen tatilciler, memurlar, işçiler ve öğrencilerle karşılaşıyorsunuz. Bunun nedeni yemek fiyatlarının çok ucuz olması. Aklınıza, Marmaris gibi turistik bir bölgede “Ucuzsa kalitesizdir” gibi bir şey gelmesin, hiç alakası yok. Yemekler oldukça lezzetli, kullanılan ürünler de oldukça kaliteli.

YEMEK FİYATLARI

Marmaris’te tatil yapanların yoğun ilgi gösterdiği Hacı’nın yerinde 3 çeşit et yemeği 90 TL, Üç çeşit sebzeli yemek ise 70 TL. Yemeklerinden bazılarının fiyatları ise şu şekilde:
“Mercimek ve Ezo Gelin Çorbası 30 TL, 30 Tavuk Suyu Çorbası ise 35 TL. Pide fiyatları ise 70 ila 75 TL arasında değişiyor. İskender Döner ise 85 TL. Kuru Fasulye 30 TL, Nohut Yemekleri 30 TL, Barbunya 50 TL, Kebabı 50 TL, Salçalı Köfte 50 TL, Pilav 20 TL, Cacık 10 TL, Yoğurt 20 TL, Salatalar 20 TL, Tatlılar ise 20 TL, Su: 3,5 TL, Ayran 10 TL”

“DÜŞÜK FİYATA RAĞMEN YEMEKLERDEN KÂR EDİYORUZ”

Hacının Yeri Restoranın Sahibi Şefik Yiğit, muhabirimize fiyatlarının uygun olmasının nedenini şöyle ifade etti:

“Yaklaşık 30 yıldır Marmaris’te faaliyet gösteriyoruz. Babamızın vasiyeti insanların hayatını kolaylaştırmamız yönündeydi. Bizde yıllardır onun vasiyetini yerine getiriyoruz. Yaşadığımız süreçte insanlarımızın hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken bizde para kazanıyoruz. Enflasyonla ilgili bir sıkıntımız yok. Bu fiyatlarla para kazanıyoruz.

Kazanmasak hemen zam yaparım. Bizde 3 çeşit etli yemek 90 TL, Kurufasulye, Pilav ve Cacık gibi bir şey olursa 70 TL. En lüks yemeğimizin fiyatı 75 TL. Özellikle yerli turistlerden yoğun ilgi görüyoruz.

30 çalışanım var. Bunların maaşlarını sigortalarını ödüyoruz. Biz yaptığımız yemeklerin kalitesinden asla ödün vermiyoruz. Bizimle aynı işi yapanlar 1000 TL kazanıyorsa, biz 250 TL kazanıyoruz”

ENFLASYONA İNAT 3 ÇEŞİT YEMEK 100 TL

Marmaris’in Armutalan Mahallesinde faaliyet gösteren Anadolu Yemekleri satan bir lokanta ise yaşanan pahalılık tartışmalarının ardından İlçedeki billboardlara “Enflasyona İnat 3 Çeşit Yemek 100 TL” reklamı verdi. Lokanta’nın Marmaris’e gelen yerli ve yabancı turistlere uygun fiyata Anadolu Yemeklerini sunmayı amaçladığı öğrenildi.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir