TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Vahşi sulama yöntemleri bırakılmalı

Dünya Su Günü Bu Yıl “Buzulların Korunması” Temasıyla Kutlanacak

Birleşmiş Milletler öncülüğünde her yıl farklı bir tema ile kutlanan Dünya Su Günü için bu yıl “Buzulların Korunması” temasının belirlendiği hatırlatıldı.

İnsanların yaşamlarının devamı için kritik bir kaynak olan suyun gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yapıldı. Su kaynaklarının sürdürülebilirliği için çevresel ve ekonomik faktörlerin göz önünde bulundurulmasının gerekliliği üzerinde duruldu.

Gereken Sulama Projeleri Hızla Hayata Geçirilmeli

Tarım sektöründe suyun yoğun olarak kullanıldığına dikkat çekilerek, su talebinin tarımsal, evsel ve endüstriyel alanlarda artmasıyla su rekabetinin arttığı belirtildi.

İklim değişikliğinin etkilerinin arttığı bir dönemde sınırlı su kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılmasının önemi vurgulandı. Ülkemizde sulanabilir arazi miktarının artmasıyla sulama alt yapısının genişletilmesinin önemine değinildi.

Türkiye’nin sahip olduğu su potansiyeli ve gelecekteki su kullanım beklentileri hakkında bilgi verilerek, tarım arazilerinin sulanabilirliğinin artmasıyla sulama altyapısının güçlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Su Fakirliği Riskine Dikkat Çekildi

Türkiye’nin iklim değişikliğinden etkilenen Akdeniz Havzası’nda bulunduğu ve su kullanımının azalması ile su fakirliği riski taşıdığına işaret edildi.

İklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki olumsuz etkileri üzerinde durularak, çiftçilerin ekonomik zorluklarla karşılaşmaması için sulama hizmet bedellerinde indirimler ve desteklemeler çağrısında bulunuldu.

Modern Sulama Yöntemleri Önem Arz Ediyor

Vahşi sulama yöntemlerinin verim kaybına neden olduğu ve modern sulama sistemlerine geçişin teşvik edilmesi gerektiği vurgulandı. Su tasarrufu sağlayan sulama sistemlerine geçişin teşvik edilmesi çağrısında bulunuldu.

Stratejik bir öneme sahip olan suyun, özellikle tarımsal sulamada tasarruflu bir şekilde kullanılması gerektiğine vurgu yapılarak, sulama projelerinin tamamlanması gerektiği belirtildi.

Related Posts

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik) bu sene 7 milyar 500 milyon lira net ciro ve 35 milyon dolar ihracat hedeflediği bildirildi.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

VakıfBankta yönetim kurulu üyeleri açıklandı: Cumhurbaşkanı danışmanı Vedat Demiröz de seçilenler arasında…

VakıfBankta yönetim kurulu görev dağılımı belli oldu. Yönetim kurulu başkanlığı görevinde Mustafa Saydam’ın olmaya devam edeceği açıklandı.

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.