Uludağ’da, sömestir yoğunluğu başladı: Gecelik kişi başı konaklama 16 bin 500 TL

Uludağ, Mevsimin İlk Karıyla Buluştu: Sömestir Tatili İçin Uygun Adres!

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ, 17 otel ve tesis ile 5 bin yatak kapasitesine sahip. Bu mevsimin ilk kar yağışını 17 Ekim’de alırken, 15 Aralık’ta ise kayak pistleri ziyaretçilere açıldı. Kar yağışıyla birlikte otellerde doluluk oranı %80’e ulaşırken, hem tatilciler hem de işletmeciler sevinçlerini gizleyemedi. Uludağ’da kar kalınlığı 68 santimetre olarak ölçülürken, hava sıcaklığı en düşük sıfırın altında 3 dereceye kadar düştü. Bu durum yerli ve yabancı turistlerin kayak pistlerini doldurmasını sağladı. Sömestir döneminde Uludağ’da konaklamanın maliyeti ise minimum 16.500 TL olarak belirlendi.

‘YÜZDE 100 OLMASINI BEKLİYORUZ’

Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı ve eski milli kayakçı Yahya Usta, hafta boyunca aralıklarla yağan karın pistlerdeki hareketliliği artırdığına dikkat çekti. “Uludağ’da sömestir tatiline ilgi çok yoğun, otellerde doluluk oranı şu anda %80’lerde seyrediyor. Sömestir başlangıcında bu oranın %100’e çıkmasını bekliyoruz. Uludağ, Türkiye’de en erken kar alan ve en geç kapanan tatil beldelerinden biri. Ayrıca, büyük şehirlere yakınlığı nedeniyle vatandaşlar için ideal bir tatil yeri olma özelliğini taşıyor” şeklinde konuştu.

‘KORSAN EĞİTMENLERE DİKKAT’

Uludağ’da kayak dersi ücreti 3.000 TL iken, kayak ekipmanı günlük kiralama bedeli bin 300 TL, skipass ücreti ise bin 500 TL olarak belirlendi. Kayak öğrenmek isteyenler için ideal bir adres olan Uludağ’ın konumunun yanı sıra eğitimin mutlaka belgeli öğretmenlerden alınması gerektiğinin altını çizen Yahya Usta, aksi takdirde sakatlanma riskiyle karşı karşıya kalabileceklerine vurgu yaptı. Usta, “Sakatlanma riskini azaltmak için belgesiz korsan eğitmenlerden ders almamalarını öneriyoruz. Bu konuyu yakından takip ediyor, önlem alınmasını sağlıyoruz” dedi.

‘ARAPLAR, ULUDAĞ’I ÇOK BEĞENİYOR’

Uludağ’a yağan karın ziyaretçi sayısını artırdığını belirten Kayak Antrenörü Metehan Taşdemir (25), “Son 3 gün içerisinde başlayan kar yağışıyla birlikte ziyaretçi sayısında artış yaşandı. Özellikle öğrencilerin ilgisi çok yüksek oluyor. Yabancı turistler arasında ise Araplar, Uludağ’a büyük ilgi gösteriyor. Burada kayak yapmanın keyfi gerçekten bir başka, herkesi bu muhteşem deneyimi yaşamaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

‘ULUDAĞ’IN KEYFİ BAŞKA’

Uludağ’a kayak yapmaya gelen Mehmet Yıldırım, “Bursa’ya bir konser için geldim ve ardından Uludağ’a çıkarak kayak yapmaya başladım. Antalya’dan buraya geldim. Antalya’da hâlâ denize girenler varken, ben burada kayak keyfi yaşıyorum. 8 yıldır buraya gelirim ve her seferinde eğlenceli vakit geçiririm. Uludağ’ın keyfi gerçekten bir başka” dedi.

‘SÖMESTİRDE ULUDAĞ’A GELMEK İSTİYORUM’

İlk kez Uludağ’a gelen ortaokul öğrencisi Sümeyye Efe (12), “Burada ilk defa kayak yapıyorum ve gerçekten çok eğlenceli. Keşke daha önce ailemle gelip burada vakit geçirseydim. Ortam çok güzel ve eğlenceli. Artık sömestir tatillerimin vazgeçilmezi Uludağ olacak. Beklediğimden daha güzel bir kayak merkezi” yorumunu yaptı. (DHA)

Related Posts

Ödemeler dengesi verileri açıklandı

Türkiye’nin cari işlemler hesabı nisanda 7 milyar 864 milyon dolar açık verirken, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında da 1 milyar 938 milyon dolarlık açık oluştu.

SGK uzmanı uyardı: O emekliler daha düşük maaş alacak!

Memur sayısı kaç? Emekli maaşları neden düşük? 2008 sonrası memurları neler bekliyor? Hak kayıpları nelerdir? Hangi emekliler daha düşük maaş alacak? SGK uzmanı uyardı. İşte ayrıntılar…

Don felaketi sebze ve meyveyi vurdu, etkisi uzun sürecek

Tarımsal üretimine büyük darbe vuran ve son 30 yılın en büyük afeti olarak kayıtlara geçen zirai don felaketi Meclis’te masaya yatırıldı. Meslek odaları, uzman ve yetiştiricileri dinleyen TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu alınacak tedbirleri …

6 ayda üretilen yumurta miktarı belli oldu!

TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğünün nisan ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretimi verilerine göre, nisanda tavuk eti üretimi 237 bin 567 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,55 milyar adet olarak gerçekleşti. Nisanda bir önceki yılın aynı ayına göre, tavuk …

Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalarda son durum! (14 Haziran 2025)

Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı’nda işlem gören 10 Şubat 2027 vadeli tahvilin bugün valörlü işlemlerinde basit getiri yüzde 39,76, bileşik getiri ise yüzde 43,71 seviyesinde oluştu. Uluslararası piyasalarda saat 13.00 …

10 yılın lideri hamsi oldu

Türkiye denizlerinde, son 10 yılda en çok avlanan türde 1 milyon 689 bin 98 tonla hamsi liderliğini sürdürürken, bu balığı çaça, palamut, sardalya, istavrit ve lüfer takip etti.