Yem sanayicilerinden mısırda yeni tarife kontenjanı talebi

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği, Hububatların Yem Sektöründeki Rolünü Değerlendirdi

TÜRKİYEM-BİR Başkanı Ülkü Karakuş, yaptığı açıklamada yem sektörünün hububatlardan mısır, yemlik buğday ve arpa kullandığını belirtti. Türkiye’de yıllık 8-9 milyon ton civarında mısır üretildiğini söyleyen Karakuş, bu üretimin bir kısmının yem sektöründe kullanıldığını ifade etti. Geçen yıl tarife kontenjanı açılmasıyla mısır açığının kapatılmaya çalışıldığını vurguladı.

Karakuş, bu yıl da mısırda tarife kontenjanı açılmasının önemine değinerek, mısır fiyatlarındaki artışın diğer tarımsal ürünleri ve enflasyonu olumsuz etkilediğini belirtti. Mısır ithalatının geçen yıl 4 milyon ton olduğunu hatırlatan Karakuş, bu yıl ise yaklaşık 1 milyon ton mısır ithalatı yapıldığını açıkladı.

Öte yandan Karakuş, hububat sektöründeki gelişmeleri de değerlendirdi. Türkiye’de yıllık 21 milyon ton buğday, 8-9 milyon ton arpa ve 9 milyon ton mısır üretimi olduğunu belirten Karakuş, Nisan yağışlarının etkisiyle hububat ürünlerinde bir problem görünmediğini söyledi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında yağış eksikliğinden dolayı belirli ürünlerde sıkıntı yaşanabileceğini ifade eden Karakuş, genel anlamda ürünlerde ciddi bir sorun olmadığını vurguladı.

Related Posts

İşte sefaletin tablosu! Açlık sınırı asgari ücretin neredeyse iki katına çıktı

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun yaptığı Nisan ayı araştırmasına göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 26 bin 178 liraya, yoksulluk sınırı 79 bin 413 liraya yükseldi. Bu oran ise asgari ücretin neredeyse iki katı oldu

Tekirdağ’da yerli buğday çeşidi “NKÜ Paşaeli” tescillendi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi akademisyenlerinin 12 yıl süren ıslah çalışmaları sonucu geliştirdiği yeni buğday çeşidi “NKÜ Paşaeli” Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğünce tescillendi.

TİM İhracat Talep Endeksi martta azaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi, martta aylık bazda yüzde 1,3 azalışla 99’a gerildi.

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Güçlü kadın için 200 milyon euro fon

“Dünyayı harekete geçiren güzelliği oluşturmak” vizyonuyla sosyal ve çevresel ihtiyaçlara yanıt veren L’Oréal Grup, bu kapsamda kurduğu 200 milyon euroluk fonlarla, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık konularında küresel çapta farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Marmarabirlik bu yıl 7,5 milyar lira net ciro hedefliyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (Marmarabirlik) bu sene 7 milyar 500 milyon lira net ciro ve 35 milyon dolar ihracat hedeflediği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir